• Stiri

Comunicat Adunarea Generală 17.03.2024

      În atenţia membrilor şi conducerilor cluburilor afiliate U.C.P.R.

 

      În şedinţa Adunării Generale din 17.03.2024 au fost adoptate următoarele hotărâri:

 

 S-a aprobat înfiintarea următoarelor structuri columbofile în județul Prahova: A.C. Șoimul
Prahovean și A.C.C. Gura Vitioarei;

 

 Au fost aprobate: Raportul de audit 2023; Execuția bugetară 2023 și BVC 2024;

 

 Au fost supuse analizei și au fost aprobate următoarele modificări ale R.N.S:

 

 Nu se aprobă aplicarea toleranței privind abaterea de distanță de +/- 5% la nicio categorie, întrucât se constată că din punct de vedere tehnic, majoritatea categoriilor se vor suprapune, facilitând astfel realizarea normelor la categorii diferite cu aceleași etape de concurs.

 

 Se aprobă modificarea categoriei FOND (cu vot majoritar și două voturi împotrivă), după cum urmează:

– Limita minima – 490 km;

– Nr. etape necesare îndeplinirii categoriei – 3;

– Nr. minim de km pentru îndeplinirea normei – 1500km;

 

NOTA: Crescătorii care au distanta între 490-499km, beneficiază de etapa respectivă la îndeplinirea categoriei AS, respectiv GENERAL, doar ca etapă de demifond, etapă de fond fiind considerată doar pentru crescătorii care au minim distanță de 500 km.

 

 Pentru categoria AS FOND se vor lua în calcul etapele cu distanță de minim 490 km, fiind necesare pentru realizarea categoriei un număr de 5 etape, însumând minim 2500 km (se votează în unanimitate).

 Se aprobă condițiile necesare realizării categoriilor Super Maraton Extrem și AS Super Maraton Extrem, după cum urmează:

 

Categoria Super Maraton Extrem (se votează în unanimitate):

– Limita minimă – 900 km;

– Nr. etape necesare îndeplinirii categoriei – 2;

– Nr. minim de km pentru îndeplinirea normei – 1900 km;

– Alte condiții: o etapa peste 1000km;

 

Categoria AS Super Maraton Extrem (se votează în majoritate cu un vot împotrivă):

– Limita minimă – 900 km;

– Nr. etape necesare îndeplinirii categoriei – 3;

– Nr. minim de km pentru îndeplinirea normei – 2900 km;

– Alte condiții: o etapă peste 1000 km;

 

 După lansarea porumbeilor la etapele de concurs, organizatorul are obligația de a staționa pe locul lansării cel puțin 15 minute (se votează în unanimitate).

 

 Ierarhizarea porumbeilor în Expoziția Națională, în urma propunerilor făcute, la categoria Derby Național (pe zone, an și palmares), se realizează luând în calcul doar punctajul realizat pe zonă (se votează în unanimitate);

 

 In cadrul Expoziției Naționale, la categoria Derby național, se vor premia cu trofee/cupe/medalii, atât porumbeii la secțiunea maturi cât și porumbeii la secțiunea yearling;

 

 Pentru categoria AS crescător – realizarea acestei categorii se realizează luând în calcul un număr de maxim 15 etape de concurs, similar cu norma pentru porumbel (se votează în unanimitate).

 

Având în vedere faptul că mai multe cluburi și membri columbofili nu au respectat prevederile art. 4 „Reguli speciale” din RNS, întrucât în prezent nu toți membrii activează în clubul cel mai apropiat de locația crescătoriei, se decide ca în cursul anului 2024 fiecare club afiliat U.C.P.R. să își desemneze granițele din punct vedere geografic (de comun acord cu toate cluburile existente în județul respectiv), astfel încât începând cu sezonul 2025, repartizarea membrilor în cluburi, comparativ cu locația crescătoriei, să se poată realiza în mod automat, fără încălcarea prevederilor RNS.

 

Data de 25 martie 2024 reprezintă termenul limită pentru transmiterea planurilor de zbor (anexa
14) – maturi 2024. Anexei 14, i se vor anexa obligatoriu următoarele documente:

– Lista membrilor clubului care vor concura în sezonul 2024 pe a doua ruta de zbor menționată în planul de zbor (la etapele de fond/maraton), față de ruta principală agreata. În baza listelor transmise, membrilor respectivi li se va activa secțiunea “crescător” în platforma de clasamente, acest aspect nemaifiind posibil după începerea sezonului competițional sportiv;

– Protocoalele – maxim două pentru fiecare club cu respectarea recomandărilor art. 6 din RNS, adică se vor încheia protocoale între cluburi învecinate.

 

PREŞEDINTE C.N.S.
Cristian BĂIAŞOIU

 

Click aici pentru download!