• Stiri

Corespondenţă U.C.P.R. – F.C.I.

Către,

FEDERAŢIA COLUMBOFILĂ INTERNAŢIONALĂ

  

Domnului Preşedinte   Istvan Bardos

 

În atenţia   Comitetului  Director F.C.I.

 

Referire:  scrisoarea noastră transmisă F.C.I. sub nr. 27 din data de 25.02.2020

 

 

           Având în vedere poziţia domnului Tunduc Marius la nivelul F.C.I., dar şi pentru a vă „delecta”, în contextul actualei pandemii COVID-19, care a generat suferinţă şi frică, vă punem la dispoziţie scrisoarea publică a acestuia ca reacţie la demersul nostru, dealtfel justificat, prin care v-am solicitat să găsiţi soluţii viabile pentru a îndrepta o nedreptate care persistă de mai multi ani, referitor la constituirea lotului de porumbei ce ar trebui să reprezinte România la manifestările sportive organizate de F.C.I. şi în mod deosebit avem în atenţie Olimpiada F.C.I.        

         Fără a intra în detalii, considerăm că repartizarea solicitării noastre domnului Tunduc şi delegarea sa pentru a rezolva solicitarea noastră, este total neadecvată, acesta spunând că a fost « mirat ». De aceea, investigarea situaţiei expuse de noi trebuia făcută de o persoană neutră, fără interes personal, care să facă verificări obiective minime în ceea ce priveşte «manipulările dolosive» folosite în dobândirea aşa-zisului drept de reprezentare a columbofiliei române la F.C.I. de către F.N.C.P.R.      

         Este de altfel jenant şi de asemenea,  o ofensă adusă prestigiului F.C.I., folosirea de către domnul Tunduc a expresiei «Plângere la Înalta Poartă», sintagmă aparută în perioada Imperiului Otoman şi care reprezenta puterea sultanilor asupra supusilor proveniţi prin cucerirea popoarelor, obligate să plătească biruri.      

         În final, am vrea să credem că nu ne-am plâns şi mai ales Imperiului Otoman, în perioada sultanului Tunduc Marius şi că am depus cu bună credinţă o solicitare Federaţiei Columbofile Internaţionale, a cărei activitate încă credem că este guvernată de valorile democratice care operează la nivel mondial.

      

         Ataşam scrisoarea în original şi traducere în limba engleză.

 

         Cu stimă, 

 

        Preşedinte U.C.P.R. 

       Bondilă Emil

 

În ataşament găsiţi documentele oficiale:

  • Scrisoarea U.C.P.R. către F.C.I. din 25.02.2020 (română şi engleză)
  • Răspuns F.C.P.R. – Marius Tunduc
  • Scrisoarea U.C.P.R. către F.C.I. din 06.04.2020 (română şi engleză)

ScrisoareFCI-25Feb2020

LetterFCI-25Feb2020

answer UCP – RO

Catre FCI (2 files merged)