• Stiri

Desigilare TARTU 2021

TARTU – THE LAST STAND !  ediția VIIII 2021

 

Aventura se apropie de final……

 

Iată că a sosit și ultima zi de concurs, super maraton extrem Tartu (Estonia).

 

După un an competițional sportiv extrem de dificil, care nu a ținut cont de apartenența sau etnia columbofililor, un an dezastruos, cu pierderi uriașe, am ajuns la finalul celui mai greu concurs din categoria maraton extrem de la începuturi și până în prezent. 

 

Duminică – 01.08.2021, 580 columbofili îmbarcau în patru centre de îmbarcare, un număr impresionant de porumbei. Spun impresionant, pentru că, 1921 porumbei îmbarcați la concursul super maraton extrem Tartu (Estonia), după anul dezastruos pe care tocmai l-am traversat, reprezintă o adevărată performanță, sfidând orice așteptare!

 

Nici acest concurs, ca de altfel toate celelalte din sezon, nu s-a dezmințit și s-a dovedit a fi într-adevăr un concurs “extrem”, în adevăratul sens al cuvântului.

 

Pentru prima dată, primii porumbei au început să sosească în ziua a patra de concurs, sosirile respective fiind însă și cauzate, atât de distanțele foarte lungi ale participanților (niciunul nu a înregistrat distanța sub 1400 km) cât și de vremea extrem de instabilă de pe traseu (de la vânt în față și temperaturi scăzute la lansare, la adevărate furtuni și caniculă pe traseu și la sosire), transformând la final porumbeii sosiți, în adevărați gladiatori, punându-le la grea încercare abilitățile de orientare și supraviețuire!!!

 

Felicităm atât crescătorii care au angajat la acest concurs dar și porumbeii pentru tenacitatea de care au dat dovada.

 

Mâine, 11.08.2021 la orele 19.00, are loc desigilarea etapei Tartu, la aceleași centre la care au fost îmbarcați porumbeii.