• Stiri

PROTOCOL DE COLABORARE U.C.P.R. și U.N.C.R.-COLUMBA

PROTOCOL DE COLABORARE
ÎNTRE
UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA – COLUMBA
ȘI
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA

 

 

Încheiat astăzi, 27.07.2022, la București
pentru perioada 2022 – 2032

 

      Prezentul protocol a fost încheiat pentru o colaborare pe termen lung în beneficiul columbofiliei române și a columbofililor români și are ca scop colaborarea pe mai multe planuri a celor două Uniuni columbofile.

 

1. UNCR – COLUMBA va asigura reprezentarea UCPR la manifestările internaționale organizate sub egida Federației Columbofile Internaționale.

 

2. UNCR – COLUMBA poate asigura reprezentarea UCPR în fața autorităților statului român sau a altor terți, dar numai cu acordul UCPR.

 

3. UCPR poate asigura reprezentarea UNCR – COLUMBA în fața autorităților statului român sau a altor terți, dar numai cu acordul UNCR – COLUMBA.

 

4. Participarea membrilor UCPR la Olimpiadă și la alte manifestări internaționale organizate de FCI se va putea face în condițiile stabilite printr-o înțelegere ulterioară dintre cele două Uniuni, care va cuprinde toate aspectele tehnicosportive și care vor fi cuprinse într-o anexă la acest protocol. Pentru participarea la Olimpiadă, începând cu anul 2023, vor fi cuantificați columbofilii care participă cu orice model de ceas cu care se concurează în România, însă participarea în lotul olimpic va fi condiționată de concurarea porumbeilor doar cu sisteme de cronometrare omologate FCI.

 

5. Anual, UCPR va participa cu un lot de porumbei la expoziția columbofilă a UNCR – COLUMBA, respectiv UNCR – COLUMBA va participa cu un lot de porumbei la expoziția columbofilă a UCPR.

 

6. UCPR poate beneficia de folosirea logo-ului FCI și de distribuirea inelelor oficiale FCI, acest lucru însă făcându-se în urma unei înțelegeri sau doar cu acordul scris al UNCR – COLUMBA. Acest acord urmează să fie clarificat într-un protocol ulterior.

 

7. Ambele Uniuni își asumă să nu primească columbofilii sancționați de către una din aceasta. Orice sancțiune aplicată va fi adusă la cunostința Uniunii partenere pentru a lua act de aceasta și a proceda în consecință.

 

 

Click aici pentru download! – PROTOCOL DE COLABORARE