• Stiri

Răspuns notificare F.C.P.R. nr.1/4.2.2020

Către,

FEDERAŢIA NAŢIONALĂ A CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMÂNIA

Str. Făgăraş nr.14, sector 1

Bucureşti

 

 

Urmare notificării nr.1/4.2.2020, prin care ne solicitaţi să încetăm utilizarea logo-ului FCI aplicat pe inele matricole comandate de noi pentru anul competiţional 2020, vă comunicăm următoarele:

 

Uniunea Columbofililor Profesionişti din România, este o federaţie columbofilă ce îşi desfăşoară activitatea cu respectarea legii.

Din motive ce vă privesc, de mai mult timp încercaţi să ne obstrucţionaţi activitatea prin diferite metode şi mijloace, cu grad scăzut de credibilitate, cea ce au condus la scindarea mişcării columbofile din România, cu impact major chiar la nivelul Federaţiei Internaţionale Columbofile, afectând astfel imaginea columbofiliei române.

Privitor la inelele matricole, acestea sunt absolut necesare pentru fiecare columbofil pentru a practica acest sport, iar demersurile dumneavoastră în acest context nu se justifică şi mai mult decât atat ne îndeparteaza de la acel vis, pe care îl invocăm, de a oferi unificarea columbofiliei române, aspecte pe care vom fi nevoiţi să le facem publice forurilor competente, inclusiv că vă arogaţi dreptul că deţineţi în proprietate privată însemnele Federaţiei Internaţionale Columbofile.

Noi nu incălcăm însemne protejate prin marcă care să vă aparţină, ci folosim propriile însemne pe inelele matricole, iar afirmaţiile ce le faceţi sunt neavenite.

Vă reamintim că acţiunea pe care aţi introdus-o la Tribunalul Bucureşti –dosar nr.31039/3/2018- aţi fost nevoiţi să renunţaţi la aceasta întrucât nu aveaţi protecţie prin marca pentru inelele matricole, aspect invocat în întampinarea noastră, după care aţi cerut protecţie prin marcă la OSIM, folosind ilicit sigla şi însemnele FCI.

Cât priveşte ameninţarea cu solicitarea de daune, noi nu v-am provocat nici o daună, ci din contră, ne-am dorit să colaborăm la întărirea şi dezvoltarea mişcarii columbofile, însă constatăm încă o dată că susţineţi interese personale la care noi nu achiesăm, fiind nevoiţi să ne apărăm drepturile.

Pe aceasta cale, vă adresăm invitaţia la o dezbatere sinceră şi serioasă asupra viitorului mişcării columbofile din Romania, în speranţa că veţi milita în realizarea acestui scop.

 

Cu stimă ,

Presedintele Uniunii Columbofililor Profesionişti din România,

Emil Bondilă .

 

notificare 20.02.2020