• Stiri

Scrisoare deschisă a d-lui Ion Bodnăraş, reprezentant al Consiliului Confederaţiei de Sport Columbofil din Ucraina.

       Scrisoare deschisă a d-lui Ion Bodnăraş, reprezentant al Consiliului Confederaţiei de Sport Columbofil din Ucraina, pentru d-ul Marius Tunduc preşedinte FCPR şi vicepreşedinte FCI, vizavi de „Situaţia Confederaţiei Columbofile Ucrainiene tranşată definitiv de Federaţia Columbofilă Internaţională”

(ştire aparută pe site-ul www.racingpigeons.ro – link: https://racingpigeons.ro/2020/01/28/situatia-confederatiei-columbofile-ucrainiene-transata-definitiv-de-federatia-columbofila-internationala/ )

 

„Tovaraşe  Tunduc !

 

Te deranja D-ul Bodnăraş?

 

       Am citit toate poeziile tale pe care le-ai scris pe site, probabil acest site este angajat de tine.

       Tot am aflat de la spionii din Ucraina informaţia despre planurile tale, care au fost discutate la Brno. Aceasta informaţie a adus-o  băiatul de la Lvov. Este vorba de  planul tău şi al polonezului  Kavaler,  pe care vreţi să îl puneţi in aplicare în viitor. În acest proiect, în care scopul principal vizează numai partea financiara, ai încercat să implici un grup de persoane cinstite din alte ţări. Îti vâri nasul cel murdar în columbofilia sportivă din Ucraina şi Republica Moldova, încâlcind  statutul FCI şi toate drepturile Uniunii Europene. Îmi dau seama că ai început o campanie  electorală  cu cumpărarea voturilor pentru următorul congres FCI.

       Daca iţi aduci aminte, ultimii 5 ani, D-ul Bodnăraş  tot timpul a ajutat  pe mii de columbofili români, indiferent  de federaţie, să-si realizeze planurile de competiţii cu lansarea porumbeilor de pe teritoriul Ucrainei.  Datorită rezultatelor obţinute la lansările din Ucraina, cu ajutorul lui Bodnăraş, mulţi porumbei au devenit campioni naţionali şi internaţionali.

      La Brno, am înţeles că nu eşti tare bucuros de aceste rezultate şi ai spus că aceşti porumbei îţi fac ţie concurenţă şi nu vrei să te implici în organizarea competiţiilor din Ucraina, pe viitor. Deasemenea am înţeles, că pentru tine, persoana Bodnăraş şi Confederaţia din Ucraina,  sunt o problemă care trebuie în scurt timp rezolvată.

      Deoarece articolul 20 al Statutului FCI permite, pentru ţarile unde în sportul columbofil sunt mai multe federaţii, datorită semnării contractelor de colaborare între acestea, se pot realiza competiţii columbofile. Rezultatele acestor competiţii, permit formarea lotului comun naţional, cu participarea la  expoziţii organizate sub egida FCI.

      În ultimii ani,  ai făcut tot posibilul, ca mai mult de 8000 de columbofili din România, să   nu-şi reprezinte ţara lor (România) la nivel internaţional. Cu acest pas, ai adus o daună mare pentru sportul columbofil din România.

     Gândurile tale au fost îndreptate numai să câştigi bani. Ai pierdut  simţul şi ai uitat ce înseamnă prietenia, cinstea şi dreptatea.

     Făcând aceşti paşi greşiţi,  ai început un război columbofil  la nivel naţional şi internaţional

 

 

 Ion Bodnăraş, reprezentant  al Consiliului  Confederaţiei de Sport Columbofil din Ucraina.”