• Stiri

Tartu – Legenda continuă

Super Maraton Extrem Internațional
TARTU – Estoina
+ 1450 km

 

 

     Așa cum v-ați obișnuit, U.C.P.R. este singura entitate columbofilă ”deschizătoare de drumuri”!

 

 

      Să ne aducem aminte de începuturile columbofiliei profesioniste, când liderii de-atunci au organizat primele concursuri de lungă distanță în Turcia, continuând cu cele organizate în Ucraina, urmate de alte concursuri în Grecia, Croația și Italia și culminând în istoria recentă, cu concursurile organizate în Polonia și Estonia. În prezent, pentru U.C.P.R. a devenit o ”rutină” organizarea concursurilor de tip derby național (peste 900km): Harkov, Donetsk sau Kumiala precum și organizarea concursurilor de super maraton extrem (peste 1400km) Tartu – Estonia.

 

     Și pentru că, U.C.P.R. nu este o entitate de tip ”conservator”, în cadrul ei activând columbofili vizionari, care tot timpul au căutat să-ți depășească propriile limite, în ultimii ani ați fost martori la organizarea celor mai interesante concursuri de VERY LONG DISTANCE care au existat vreodată în columbofilia europeană și nu numai. Astfel, anul trecut s-a organizat de către membrii afiliați U.C.P.R., concursul San Sebastian – Spania, la care au participat columbofili din 8 țări, cea mai scurtă distanță fiind de 1000 km și cea mai lungă, de peste 2000 km, iar în acest an s-a organizat concursul de la Paris la care au participat columbofili din 13 țări, cea mai lungă distanță fiind în România, respectiv peste 1840 km.

 

     Toate aceste realizări ale columbofiliei profesioniste, au devenit ISTORIE pentru generațiile ce vor urma, iar cei care doresc să scrie o pagină în ISTORIA columbofiliei moderne sunt așteptați să participe la ediția a X a super maratonului extrem Tartu-Estonia!

 

P.S. îmbarcarea va avea loc duminică 30 iulie 2023! Revenim cu detalii privitoare la centrele, orele de îmbarcare, sistemele de îmbarcare și persoanele responsabile pe fiecare centru!