• Stiri

Amânarea etapelor – respectarea art. 8 din R.N.S.

      În atenția membrilor și conducerilor cluburilor care au amânat etapele de fond/maraton din acest weekend

 

 

Având în vedere informațiile primite, privitoare la amânarea, de către unele cluburi, a etapei de fond/maraton din acest weekend și modificarea etapei din dublaj (etapă de demifond înlocuită cu o etapă de viteză aprobată în planul de zbor), Comitetul Național de Specialitate face următoarele precizări:

 

– deși modalitatea de intercalare se lasă la latitudinea organizatorilor, potrivit prevederilor art. 8 lit. a din R.N.S., eventualele modificări față de planul de zbor se pot face DOAR cu acordul tuturor cluburilor participante. Drept urmare, dacă există astfel de cazuri, C.N.S. solicită organizatorilor să facă dovada respectării acestor prevederi prin anexarea la dosarul de concurs a semnării și ștampilarii procesului verbal de lansare de către TOATE CLUBURILE PARTICIPANTE (conform protocol), în caz contrar etapa respectivă nu va fi luată în considerare în campionatul național.

 

– de asemenea, C.N.S. face mențiunea ca în cazul în care etapa din dublaj va fi înlocuită cu altă
etapă aprobată în planul de zbor, noua etapă va avea același statut ca și vechea etapa – mai precis: crescătorul care angajează porumbelul la etapa respectivă (categoria viteză/demifond),
NU POATE ANGAJA ACELAȘI PORUMBEL și la etapa de fond/maraton, chiar dacă, a fost amânată, întrucât există posibilitatea ca acel porumbel, în campionatul național să fie angajat la mai mult de 15 etape, contrar prevederilor articolului invocat anterior (modificat și completat în
ședința A.G. din 06.11.2022).

 

      Organizatorii sunt somați să respecte prevederile R.N.S. și să nu apeleze sub nicio formă, la diverse “inginerii” întrucât, cel puțin în cazul de față, crescătorul va risca anularea etapei de fond/maraton pentru porumbeii care vor fi angajați la ambele etape! Totodată, C.N.S. solicită conducerilor cluburilor, să transmită urgent la sediul uniunii, denumirea organizatorilor (în accepțiunea R.N.S. denumirea clubului organizator) urmând, ca în cazul în care prevederile art. 8 lit.a nu vor fi respectate, se vor anula rezultatele organizatorului.

 

PREŞEDINTE C.N.S.
Cristian BĂIAŞOIU

 

Click aici pentru download!