Lotul Naţional U.C.P.R. 2023 – Locul 3 Demifond
Floroiu Denis – Anton Pann – Băbeni (Vâlcea)
Locul 3 Demifond Palmares 2022-2023 cu femela RO-21-337638
- Toți columbofilii au o poveste a lor de început, fiecare interesantă în felul ei. Care este povestea dumneavoastră columbofilă? Ce anume v-a determinat să intrați în acest univers și să cultivați porumbei? Cum a pornit totul?
Pasiunea pentru porumbei o am de când mă ştiu, copil fiind eram toata ziua pe afară, urmărind tot ce mişca pe la porumbei. Îmi aduc aminte cu plăcere cum stăteam ore în şir uitându-mă la ei cum zboară, lucru pe care îl fac şi acum. Sportul columbofil este o relaxare pentru mine şi un aducător de emoţii şi trăiri aparte.
- Trecem acum la porumbelul dvs. campion. Descrieți-ne parcursul său în toată perioada în care l-ați concurat, cu precădere în sezonul său de vârf.
Pot spune că sunt încă la început şi nu am apucat să găsesc o reţetă pentru victorie, dar am găsit primul ingredient din listă şi anume porumbelul cu seria 337638-21, o frumuseţe de femelă, care mi-a adus cele mai mari satisfacţii columbofile de până acum: locul 1 naţional UCP Demifond maturi şi participarea în lotul naţional. Din punctul meu de vedere, este un porumbel complet, care nu a avut nevoie de atenţie şi motivare speciale. Nu a contat ce tip de concurs a avut în faţă, uşor sau greu, cu viteză de 1500 mpm ori sub 1200 de mpm, ea a fost întotdeauna în fruntea clasamentului. Este un porumbel cu o tărie de caracter cum rar mai găseşti.
- Cum arată programul dumneavoastră de recuperare după concurs? Urmaţi o schemă anume sau vă adaptaţi în funcţie de fiecare concurs? Pe ce puneţi accent în această etapă?
Îmi plac porumbeii care se recuperează uşor indiferent de etapă. Tollyamin, Sedochol şi vitaminerale (Patagon) sunt cele trei ingrediente pe care le administez porumbeilor tot anul. Execut o serie de tratamente de iarnă începând cu 1 ianuarie, prin care urmăresc să combat tricomonoza şi salmoneloza, apoi vaccinez şi la final deparazitez intern şi extern. Înainte de începerea campionatului, fac un tratament împotriva infecţiilor respiratorii. Hrănesc porumbeii cu mâncare de concurs toată săptămâna, mâncare pe care o primesc şi la sosire. La sfârşitul săptămânii, înainte de îmbarcare, porumbeii primesc mâncare energy. Metoda de zbor este văduvia totală. Angajez atât femelele, cât şi masculii la etapele de zbor. Antrenamentul constă într-o oră de zbor dimineaţa şi una seara, în jurul crescătoriei.
- Dacă ar fi să o luați de la zero, ce greșeli nu ați mai repeta şi ce aţi schimba în abordarea unui campionat din punctul de vedere al pregătirii lotului de zbor?
Dacă ar fi să o iau de la zero, probabil aş fi mai răbdător cu porumbeii şi mi-aş dori să le pot aloca mai mult timp.
- Un cuvânt de încheiere?
În încheiere, aş vrea să mulţumesc familiei mele pentru sprijinul şi înţelegerea acordate, dar şi mentorului meu, Staneci Mihai, pentru porumbeii oferiţi cadou şi pentru sfaturile oferite. Aş vrea să mulţumesc, de asemenea, domnilor care se ocupă cu organizarea etapelor de concurs în cadrul Asociaţiei Anton Pann, o organizare de excepţie, fără de care rezultatele mele nu ar fi fost posibile.
A consemnat: Andrei Oprea